Wat is het verschil tussen roestvrij staal 304 en 316?

January 5, 2021
Laatste bedrijfsnieuws over Wat is het verschil tussen roestvrij staal 304 en 316?

Wat is het verschil tussen roestvrij staal 304 en 316?

 

Het eenvoudige antwoord is 304 bevat 18%-chromium en 8%-nikkel terwijl 316 16%-chromium, 10%-nikkel en 2%-molybdeen bevatten. Het molybdeen wordt toegevoegd helpen tegen corrosie zich aan chloriden (als zeewater en ontijzelende zouten) verzetten.

 

Hoe weet u u roestvrij staal 316 in plaats van roestvrij staal 304 krijgt?

 

U kunt niet vertellen enkel door het te bekijken. Er is geen zichtbaar verschil tussen twee identieke stukken van bladmetaal, opgepoetst of korrel de nauwkeurige zelfde manier. Daarom hebt u een materieel testrapport (MTR) van het daadwerkelijke materiaal nodig om het te bevestigen zoals zijnd 304 of 316. Wij zorgen ervoor wij met elke verzending krijgen die wij bij Nema-Bijlagen hebben ontvangen zodat wij onze klanten kunnen verzekeren dat de bijlage en zijn delen van het nauwkeurige roestvrij staalmateriaal worden geconstrueerd, zoals gespecificeerd en opdracht gegeven tot. Sommige die stukken zoals klemmen en het opzetten voeten, van roestvrij staal 316 worden geconstrueerd zijn specifiek duidelijk, in dit geval een aantal 6 binnen een cirkel, zoals aangetoond in de foto hierboven.

 

Wat is Type 304 roestvrij staal en wat wordt het gebruikt voor?

 

Type 304, met zijn chromium-nikkel tevreden en lage koolstof, is het meest veelzijdig en wijd gebruikt van de austenitic roestvrije stalen. Zijn legeringen zijn alle wijzigingen van het 18%-chromium, 8%-nikkel austenitic legering. Type 304 blijkt bestand tegen oxydatie, corrosie, en duurzaamheid te zijn. Allen verstrekken gemak van vervaardiging en het schoonmaken, preventie van de aanbieding van de productverontreiniging een verscheidenheid van afwerking en verschijningen. Type 304 wordt roestvrije stalen gebruikt in corrosiebestendige elektrobijlagen, het auto vormen en versiering, wieldekking, keukenmateriaal, slangklemmen, uitlaatverzamelleidingen, roestvrije hardware, opslagtanks, drukvaten en het door buizen leiden.